Warning: __search_by_title_only(): Argument #2 ($wp_query) must be passed by reference, value given in /www/wwwroot/phoenixhillna.org/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310

Warning: __search_by_title_only(): Argument #2 ($wp_query) must be passed by reference, value given in /www/wwwroot/phoenixhillna.org/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310
√Resipi Puding Broken Glass Jello

Resipi Puding Broken Glass Jello

Resipi Puding Broken Glass Jello – Sudah terlalu lama untuk saya menyimpan resipi ini. Saya benar-benar memuja kerana tidak dapat mengatakan perkataan setiap kali saya melihat betapa cantik gambar Broken Glass Jello dari blog Pustaka Makanan.

Setiap kali anda ingin membuatnya, setiap kali juga bahan tidak cukup, terutama berwarna jeli dan berisa. Akhirnya saya membuat jeli tanpa perisa dan meletakkan pewarna sahaja. Iaitu jeli hanya cukup untuk menyediakan 3 1/2 pewarna sahaja.

Pengebumian pertama berakhir dengan kegagalan. Pertama kerana tidak ada pemahaman yang jelas kerana berat 2 gelatin yang digunakan.

Kedua, saya gembira membaca susu itu boleh disimpan di dalam dada untuk mempercepatkan penyejukan. Sebagai hasil gelatin tidak menjadi, ia tidak bercampur antara gelatin dengan air dan susu. Jawapannya ialah derma jer kat Cik Tong Pah.

Resipi Puding Broken Glass Jello
Gambar puding broken glass jello

Saya tidak mahu menjadi terdesak kerana ia adalah dok yang menyenangkan yang diingatkan tentang keindahan jeli ini, sekali lagi saya buat sekali lagi. Kali ini, saya membaca sekali lagi resipi dengan berhati-hati dan lihat juga langkah demi langkah di youtube. Tidak mahu gagal lagi. Tetapi manusia hanya merancang dan mencuba kerana spurt saya kali ini juga tidak menjadi seperti yang sepatutnya.

[irp]

Ia menjadi agak kasar sehingga sukar untuk dipotong dengan indah dan kedua-dua saya lupa menyemburkan pada permukaan kaca supaya jeli yang dipotong dilekatkan dan sukar diangkat. Tetapi ada juga komen yang berkongsi pengalaman apabila dispray jelly bertarikh. Mungkin ia telah menusuk kerana air yang tidak mencukupi geladak membuatnya tergesa-gesa untuk sampai ke OU untuk membeli barangan milik Nelly.

Aduhaai hati untuk dibawa ke surau untuk jamuan tidak tercapai kerana saya tidak suka puding yang lembut walaupun ia sangat hangat. Lebih-lebih lagi apabila dimakan sejuk sejuk. Akan ada lebih banyak entri Broken Glass Jello selepas ini.

[irp]

Resipi Puding Broken Glass Jello

Sambutan perkhidmatan Jom yang saya menterjemah dan seperti di bawah. Pastikan tangkapan air dibersihkan dengan teliti supaya mereka tidak berkeliaran seperti saya atau mungkin lebih sedikit gelatin. Jika sesiapa telah mencubanya, tidak mengapa untuk berkongsi perdagangan yang anda gunakan.

[irp]

Bahan bahan :

 • 4 kotak  (3 oz tiap satu) Jelly – guna 4 warna & perisa 
 • 1 tin (14 oz) susu pekat manis 
 • 0.5 oz unflavored gelatine

Cara memasak :

 1. Untuk setiap perisa, bancuh 1 kotak jelli dengan 1 cawan air mendidih walaupun garaj yang dikhaskan dalam beg pembungkusan ialah 2 cawan.
 2. Tuangkan ke bekas dan simpannya dalam keadaan sejuk dalam sekejap atau sebagainya. Kemudian potong cub kecil kecil.
 3. Cara mudah untuk membuang jeli adalah meletakkan jeli di dalam bekas air panas sekaligus.
 4. Selepas memotong, masukkan ke dalam pinggan dan letakkan di dalam peti dengan segera supaya ia benar-benar menjadi keras.
 5. Taburkan rata jeli rata ke dalam bekas 9×13 inci atau gunakan panci bundt yang telah dispray dengan minyak canola dan lap minyak menggunakan tuala kertas. Atau mungkin juga pan dibakar dengan bungkus plastik.
 6. Imej pertama di bawah adalah gambar semasa tempoh tidak disubsidi yang pertama. Nota: Menanam kiub hanya beberapa saat sebelum meletakkan susu agar tidak dilekatkan pada bekas.
 7. Dalam jejak lain ini, taburkan 0.5 oz gelatine tanpa bunga ke dalam 1/2 cawan air kosong dan biarkan ia bunga dalam 5 minit dan tambahkan 1 1/2 cawan mendidih dan air panas yang huru-hara.
 8. Masukkan 1 tin susu manis. Huru-hara yang rata-rata dan biarkan ia menyejukkannya terlebih dahulu.
 9. Tuangkan campuran susu sejuk ke dalam bekas jeli dan sejuk semalaman di dalam peti. Bubble keluar gelembung jika ada untuk kelihatan lebih menarik.
 10. Apabila ia menjadi keras, ia boleh dipotong dan disampaikan.

Nota :

Ia juga mungkin untuk memasaknya dengan plastik untuk memudahkannya memotongnya dan menghidangkannya dalam cawan kertas.

Leave a Comment