Warning: __search_by_title_only(): Argument #2 ($wp_query) must be passed by reference, value given in /www/wwwroot/phoenixhillna.org/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310

Warning: __search_by_title_only(): Argument #2 ($wp_query) must be passed by reference, value given in /www/wwwroot/phoenixhillna.org/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310
√Resipi Puding Karamel Mudah

Resipi Puding Karamel Mudah

Resipi Puding Karamel Mudah – Hari ini selepas pulang dari temujanji doktoral di Pusat Perubatan Tropicana, saya berterima kasih kepada Allah kerana setiap penyakit mempunyai ubatnya kecuali kematian. Orang bijak adalah orang yang sentiasa memperingati kematian, lebih mulia orang yang ditunggu-tunggu kematian kerana dia ingin mengetuk kekasihnya.

Saya merancang untuk membuat sedikit kek untuk memecahkan cepat, takut ketangkasan dan kemalasan meningkat apabila ia jauh dari dapur. Tetapi sebaik melangkah ke ruang tamu, terdengar seperti seseorang sedang memasak di dapur. Aduhaaai nampaknya Juita Ku Sayang menjadikan puding karamel itu menjadi resipi keturunan kami belajar daripada rakan saya Asmawati 20 tahun lalu.

Resipi Puding Karamel Mudah
Gambar Puding Karamel Mudah

Ini adalah resipi yang saya buat sejak lama dahulu. Lukisan masa depan diambil sebelum menjadi lebih baik di blog lagi. Sebagai tambahan untuk mencuba resipi lain, saya akan terus menggunakan resipi ini kerana saya sangat bersemangat dengan hasil yang mengekalkan rasa saya. Jadi saya tidak dapat meneruskan niat untuk membuat kuih kerana ingin mengelakkan berlebihan dan pembaziran.

[irp]

Resipi Puding Karamel Mudah

Hari ini saya sangat teruja dan ingin membuat setiap hari adalah hari di bulan Ramadan lebih baik kerana 2 perkara. Tetapi saya tidak boleh berkongsi dengan kawan-kawan saya. Apa yang harus dikatakan ialah saya ingin menjadi manusia yang baik dengan manusia lain termasuk haiwan dan semua perkara.

Poisson sebelum berkongsi resipi, saya berkongsi fajar tazkirah yang saya banyak belajar dan membantu mengatasi kelemahan saya kerana solat berjemaah dan imam bukan imam. Antara contoh contoh adalah:

 • Apabila Imam habis takbir, maka makmum menimbulkan Takbir;
 • Apabila imam selesai membaca al-Fatihah, maka bacalah terlebih dahulu;
 • Apabila imam selesai memanggil Allahuakbar, maka permulaan pergerakan itu;
 • Apabila imam dipanggil samiAllahulimanhamidah, maka buatlah seekor domba jantan dan panggil robbanalakalhamdu;
 • Apabila imam selesai untuk salam kedua, maka mulakan salam pertama.

[irp]

Resipi Puding Karamel Mudah

Semoga penyembahan kami bertambah dari hari ke hari. Resipi perkhidmatan mudah yang boleh diingat dan …

[irp]

Bahan bahan :

 • 1 tin susu cair
 • 1 tin air
 • 5 – 6 biji telur (ikut saiz dan ikut suka)
 • 5 – 6 sudu besar gula
 • 6 – 8 sudu besar gula (untuk dibuat gula hangus)
 • Sedikit esen vanilla

Cara memasak :

 1. Fry 5-6 blueberries gula menjadi gula terbakar perlahan-lahan. Tuangkan dalam rujukan besar atau sebutan kecil kecil seperti mangkuk pyrex, berikut mana yang lebih disukai.
 2. Tekan telur dan gula dan letakkan 1 tin susu cair dan 1 tin air. Masukkan sedikit vanila esen.
 3. Tuangkan dalam sebutan yang telah diletakkan di atas gula hangus yang telah mengeras sebelum ini.
 4. Wap hingga masak antara 10 – 15 minit. Angkat dan selepas sejuk, dimasukkan ke dalam peti sebelum disajikan.

Leave a Comment