Warning: __search_by_title_only(): Argument #2 ($wp_query) must be passed by reference, value given in /www/wwwroot/phoenixhillna.org/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310

Warning: __search_by_title_only(): Argument #2 ($wp_query) must be passed by reference, value given in /www/wwwroot/phoenixhillna.org/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310
√Resipi Puding Karamel Sedap

Resipi Puding Karamel Sedap

Resipi Puding Karamel – Sebelum kita melihat resipi, saya nong berkongsi perbezaan sedikit mengenai pandangan dalam fiqh berkaitan bab. Said Ustaz Zulkifli Ahmad, kita lihat dari sudut gambar besar sebelum mengatakan sesuatu yang haram atau sepatutnya dalam fiqh berkaitan bab.

Sekiranya dalam keadaan ini ada 2 pilihan, Nabi Muhammad SAW akan memilih lebih mudah. Memilih untuk melarang sesuatu tidak bermakna untuk membawanya lebih dekat kepada agama. Contohnya dalam kes Shila Amzah yang memenangi permainan nyanyian di China. Dia dapat secara tidak langsung membawa imej seorang wanita Islam dan bersyukur kepada Tuhan atas kemenangannya di hadapan khalayak Cina.

Maka kesimpulannya adalah untuk seorang wanita menyanyi jika mampu menegakkan kedudukan Islam. Masalah Ustaz sekali lagi, apakah ada ustaz yang boleh berdiri di kalangan orang Cina untuk berkhotbah? Walaupun Shila mempunyai peluang untuk berbuat demikian. Oleh itu, janganlah lihat Islam dalam konteks sempit, apabila timbul perselisihan. Sama juga dalam bab rokok atau bab gendang yang bermain dalam masjid dll.

Resipi Puding Karamel
Gambar puding karamel

Jika kita mengatakan haram merokok kepada hamba budak yang hanya mahu merokok, lebih sesuai daripada mereka yang mempunyai dekad merokok. Mereka boleh terdiri daripada imam, bilal atau masjid Jawatankuasa. Begitu juga dengan gendang dan menghiburkan yang biasanya di kalangan orang muda. Jika larangan dibuat, ia akan menyebabkan kumpulan ini menjauhkan diri dari masjid. Hanya perbincangan mengenai apa yang dipelajari dari kuliah Zohor Ustaz Zulkifli.

[irp]

Serius sangat lazat Caramel Pudding Juita menyediakan untuk Minggu Sekolah Pedusahawanan. Sebaik sahaja dia pulang, Nelly mengambil jejak dan memberi komen bahawa karamel ini sangat enak dan berkrim. Mendengar komen Nelly, saya mengambil banyak dan makan bersama-sama.

Ia benar, karamel yang sangat lazat dan berkrim. Terutama dengan gula aroma yang lezat sedikit pahit apabila dibandingkan dengan karamel manis dan lemak krim. Tidak habis-habisnya kami memuji karamel ini dengan mudah sebelum Juita.

[irp]

Resipi Puding Karamel

Resipi ini yang saya pelajari dari Puan Maziah yang merupakan koleksi resipi Bondanya semangat yang telah digunakan selama bertahun-tahun. Jika sesiapa mahu mencubanya, lihatlah resipi di bawah. Ia sangat berbaloi menyediakannya …

[irp]

Bahan bahan Untuk 20 bekas :

 • 1 tin susu pekat manis (guna 3/4 tin, jika tak suka manis)
 • 1 tin susu cair
 • 1 tin air
 • 5 – 6 biji telur – buang mata
 • Esen vanilla

Gula Hangus :

 • 1 1/2 cawan gula pasir
 • 3 cawan air

Cara memasak :

 1. Gula goreng untuk peperangan. Apabila gula menukar warna, masukkan sahaja air. Masak sehingga bubuk dan gula perang menjadi cair.
 2. Tutup api dan biarkan sejuk sebelum disimpan dalam peti. Esok esok, masukkannya ke dalam jejak yang kecil, jika anda tidak mahu terus menggunakannya.
 3. Telur dibuang dan dipukul dengan perlahan supaya campuran tidak berbuih. Masukkan semua bahan lain. Chaos sangat benar. Rasa huru-hara itu terlebih dahulu sebelum setiap kali dituangkan dalam jejak yang kecil.
 4. Tuangkan sisa kecil yang telah diisi dengan air gula perang.
 5. Panaskan pengukus supaya air mendidih. Wap selama 10 – 15 minit atau lebih masak. Sentiasa di atas penutup pengukus supaya permukaan karamel menjadi cantik.

Nota :

Saya akan membuka penutup pengukus dan terus mengukus tanpa penutup selama beberapa minit untuk mengalirkan air di permukaan.

Leave a Comment