Warning: __search_by_title_only(): Argument #2 ($wp_query) must be passed by reference, value given in /www/wwwroot/phoenixhillna.org/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310

Warning: __search_by_title_only(): Argument #2 ($wp_query) must be passed by reference, value given in /www/wwwroot/phoenixhillna.org/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310
√Resipi Puding Trifle Sedap

Resipi Puding Trifle Sedap

Resipi Puding Trifle Sedap – Sebelum beritahu saya mengenai Puding Trifle, saya ingin berkongsi beberapa kuliah zohor yang disampaikan oleh Ustaz Ibrahim Mohamad. Saya benar-benar mendapat sedikit lewat sehingga banyak telah keluar. Tetapi saya bernasib baik jika rakan saya, Linda seolah-olah mengetahui kekecewaan saya telah diberhentikan untuk menghantar e-mel yang memberikan ringkasan kuliah yang Ustaz Ibrahim memilih 1 hadith dari Atsarhi’s History: –

Rasulullah s.a.w berkata: Di surga ada 1 ruang dan ruangan ini dapat dilihat dari luar dan dalam. Hanya orang yang mengamalkan 4 kes ini boleh mendiami bilik-bilik ini:

Siapa yang membanting kalamnya (katanya)

Orang yang makan (kepada tetamu, surau, jiran dengan makanan yang baik)

Orang yang berpuasa pada 13, 14 dan 15 bulan Islam setiap bulan.

Orang yang mempunyai mata setiap malam untuk Tuhan

Di samping itu, juga memberitahu kami untuk mendapatkan 1000 hadiah setiap hari adalah untuk mengamalkan bacaan tasbih sebanyak 100 kali sehari. Bukan sahaja ganjaran boleh, tetapi juga 1000 dosa akan dibatalkan. Puasa pada hari tasyrik memberikan 10 hadiah, jadi jika 3 hari telah sama dengan 30 hadiah yang sama dengan satu bulan puasa. Akhirnya diberitahu mengenai kesibukan wanita di neraka.

Jadi, wanita Islam digalakkan untuk melipatgandakan beristighfar dan amal. Semoga kita sama-sama mengambil syarahan dari kuliah ini dan mula berlatih dari hari ini. Jangan tahan sukar kerana kematian sebenarnya akan menjemput kami jika masa yang baik.

Resipi Puding Trifle Sedap
Gambar puding trifle paling sedap

OK sekarang kita beralih ke Puding Trifle yang saya sediakan hari ini sempena majlis harijadi dan makan makanan di pejabat. Rakan-rakan saya sexyen menempah saya untuk memasak sejenis kuih muih kerana tidak mahu membuat pesanan seperti biasa.

[irp]

Kemudian, saya membuat keputusan untuk menyediakan Puding Trifle kerana sesak yang sesak dapat menikmatinya sebagai pencuci mulut. Sekali lagi pulak, saya pasti ada antara rakan-rakan saya yang tidak pernah merasakan kemudahan Puding Trifle. Oleh itu kita berkongsi modal untuk membeli bahan-bahan untuk menyediakan puding ini.

[irp]

Resipi Puding Trifle Sedap

Alhamdulillah keputusan saya betul kerana kawan saya semua seperti Puding Trifle yang disediakan. Bunga bunga jap apabila sesak yang memuji kemudahannya.

Ia sangat mudah untuk menyediakan ia hanya melibatkan kos yang agak tinggi kerana bahan yang digunakan adalah bahan mahal. Tetapi berbaloi kerana sesak suka dia. Yuk langsung aja kita ke resepinya.

[irp]

Bahan bahan :

 • 1 pek kek pound
 • 2 kotak jelly (merah dan hijau)
 • 1 tin buah buahan dalam tin
 • 1 tin susu cair
 • 1  tin air
 • 7 sudu besar gula
 • 4 sudu besar kastard + 1/2 tin air
 • 300 ml Whipped cream
 • Buah strawberry
 • Trifle bowl

Cara memasak :

 1. Lapisan pertama; menyusun pound kek dah limau kecil kecil di bekas itu. Tuangkan jus buah di atas kek. Ia juga boleh menyapu jem di pangkal dan di sekeliling jejak sebelum dimasukkan.
 2. Lapisan ke-2; masak 1 kotak jeli merah dengan 2 cawan air untuk runtuh. Tuang jeli ke atas kek tadi. Masukkan buah-buahan pada jeli. Tuang jeli lain ke atas buah koktail. Masukkan dalam dada sejuk untuk menyejukkannya seketika. Lebih banyak jeli dimasukkan dalam jejak kecil dan mungkin hijau, jika dikehendaki.
 3. Lapisan ke-3; Masak 1 susu cecair timah + 1 air timah + 7 campuran gula sehingga mendidih. Pada masa yang sama, bambuh 4 pisau tepung kastard dengan 1/2 air timah. Apabila susu sedang mendidih, perlahan api dan letakkan bola tepung kastad, kacau sehingga tebal. Tuangkan kastard di atas lapisan jelly yang keras.
 4. Lapisan keempat; Lokasi krim cambuk di atas kastard yang telah cukup keras untuk memenuhi semua permukaan.
 5. Akhirnya jeli dalam calar kecil dipukul dengan cambuk kecil dan hujung jeli hijau di sekeliling bekas. Kemudian susun buah strawberi di tengah.

Leave a Comment